zaterdag 18 april 2015

I chopped off my hair!

Afgelopen dinsdag heb ik eindelijk al mijn moed bijeen geschraapt en heb ik na minstens zes jaar wikken en wegen mijn lange lokken afgeknipt. Als je al wat langer mijn blog volgt, zal je je misschien deze blogpost nog herinneren... To chop or not to chop, behalve de flauwe woordspeling op Hamlet beschreef ik hier dat ik erover nadacht om mijn haar te laten knippen. Ik zag overal actrices en zangeressen met een lange bob op internet, messy waves of juist pinstraight. Zo gaaf vond ik het, maar in eerste instantie dacht ik dat het me niet zou staan. Toen ik me daar eenmaal overeen had gezet en me bedacht dat de enige manier om erachter te komen of het me stond, was het in die stijl te laten knippen, kwam het volgende probleem naar voren.

Ik was doodsbang en durfde geen afspraak te maken bij de kapper om het werkelijk te laten doen. Ik was zo bang dat het verkeerd zou gaan en dat ik opgescheept zou worden met een truttig kapsel waar ik niets mee kon, die niet bij mijn kledingstijl zou passen en waar ik heel ongelukkig van zou worden. Het was niet dat ik dacht dat de kapper het kapsel niet zou kunnen knippen, absoluut niet. Het kapsel zelf is niet ingewikkeld en  ik denk dat iedere kapper ertoe in staat zou zijn om het goed te knippen. Nee, waar ik bang voor was, was dat ik verkeerd begrepen zou worden. Dat de visie die de kapper heeft van wat ik wilde, af zou  wijken van wat ik zelf voor ogen had. Miscommunicatie was mijn grootste nachtmerrie. 

Zes jaar later heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en heb vorige week een afspraak gemaakt bij mij in het dorp. Ik wist dat ik mijn afspraak niet af zou zeggen als deze eenmaal gemaakt was, dus voor mij was dit de perfecte oplossing. Ik zou er namelijk niet meer onderuit kunnen. En dat heb ik ook niet gedaan. Dinsdag heb ik afscheid genomen van mijn heuplange haar en heeft de kapper mij een nieuwe look aangemeten. Nu heb ik niet alleen een lange bob waar ik superenthousiast over ben, ook heb ik eindelijk rood haar. Ik wil al zolang ik me kan herinneren rood haar, maar ik was altijd bang dat het mij niet zou staan, aangezien ik nogal roze wangen heb.

De kleurspecialiste bij de kapper waar ik ben geweest, wees me er echter op dat er wel degelijk rode tinten zijn die mij goed zouden staan. Dat hoefde ze mij geen twee keer te zeggen en na vele jaren ben ik eindelijk een redhead! Ze hebben 80% van mijn donkere kleur gestript, opgelicht, rood geverfd en uiteindelijk over al mijn haar een koperen spoeling gedaan. Wat ik apart vond, want ik dacht altijd dat je een spoeling er binnen een paar keer douchen uit had gewassen. Dat is echter niet het geval, je hebt namelijk meerdere soorten spoelingen. Een 1,9% spoeling was je er inderdaad sneller uit, maar een 4% spoeling (die ze bij mij hebben aangebracht) werkt hetzelfde als verven, maar is een stuk minder agressief op je haar. Perfect dus voor mij! 


Maar dan nu... het eindresultaat!



Terwijl ik dit schrijf, is mijn haar niet langer krullerig en messy zoals op de foto's, maar draag ik het stijl en sleek. Ik voel me Rory Gilmore uit Gilmore Girls en zij was één van de foto's die ik had meegenomen als reference, dus dat is fantastisch en geeft voor mij aan dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Heb jij er weleens over gedacht om je haar af te knippen of heb jij misschien al korter haar? Laat een reactie achter in de comments, ik ben super benieuwd naar jouw ervaring hiermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten