maandag 2 februari 2015

Bookreview: "Anna dressed in blood" by Kendare Blake

Ik houd wel van een horror-thriller-fantasy verhaal, vooral als het gaat om het bovennatuurlijke. Heerlijk vind ik het om dat soort boeken te lezen! Maar dan moeten ze wel echt goed spannend zijn en dat lukt niet altijd...

9378297
Plot
Cas Lowood heeft een hele speciale baan, hij jaagt op de doden. Net als zijn vader deed, voordat hij op gruwelijke wijze vermoord werd. Nu staan Cas en zijn moeder er helemaal alleen voor. Ze reizen het land door op zoek naar mensen die geteisterd worden door een geest. Cas is goed in wat hij doet en heeft nog nooit getwijfeld aan zijn krachten. Tot hij onderzoek gaat doen naar de geest van de jonge Anna Korlov, een meisje dat op brute wijze vermoord is in de jaren vijftig. Nu spookt ze rond in haar oude ouderlijk huis en vermoord iedereen die voet durft te zetten op haar grond. Is Cas sterk genoeg om haar te verslaan?

Oordeel
Zoals ik net al zei, vind ik boeken waar een goede spanningsboog in zit ontzettend leuk om te lezen. En boy oh boy, is dit verhaal spannend! De opbouw naar de grote onthulling is niet alleen nerve-wrecking, maar op een heleboel stukken ook grappig en schattig. De bijpersonen zijn niet nutteloos in het verhaal geschreven, zoals bij veel YA-verhalen het geval is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en speelt een even grote rol. De hoofdpersonen Cas en Anna zijn het soort karakters die je wel leuk en aandoenlijk moet vinden. Ook al is Anna een enorm monster en kan ze in een oogwenk in honderd kleine stukjes scheuren, je ziet ook haar zachte kant, haar menselijke kant. De kant van haar die helemaal niet wil moorden en die vastzit in dit monsterlijke lichaam. Cas is grappig geschreven, niet de standaard "jager", hij heeft behalve zijn kracht ook nog meer om op terug te vallen. Hij is ontzettend beschermend over zijn moeder, hij is trouw ten opzichte van zijn vrienden en is niet bang om zijn mening naar buiten te brengen. Het verhaal zou niet hetzelfde zijn geweest zonder deze ontzettend goed geschreven personages. Wat ik zelf het leukste vond aan het verhaal was dat het zo veelzijdig was. Er zat voodoo in, witte magie, vriendschap, cutesy romantiek, maar ook dood en verderf. Klinkt perfect toch?

Rating: *****

P.S. Een enorme aanrader voor liefhebbers van Supernatural of Ghostwhisperer!
P.P.S Dit boek heeft ook nog een vervolg "Girl of nightmares", waar ik nu aan probeer te komen!

1 opmerking:

  1. Hoorde dat je een leuke retweet van Kenia Blake herself hebt gehad!

    BeantwoordenVerwijderen