zondag 17 november 2013

Proefstuderen InHolland Den Haag

Afgelopen donderdag ben ik gaan proefstuderen bij InHolland Den Haag. Ik had een mailtje van mijn school gekregen dat we ons konden inschrijven voor deze dag en aangezien ik er nog over twijfelde of ik naar deze school wilde of naar die in Rotterdam, heb ik me gelijk ingeschreven.
 
 
En nu ik er werkelijk naartoe ben geweest, twijfel ik eigenlijk niet meer! Ik wil naar deze school en naar de opleiding waar ik informatie over heb gekregen! Ik heb gekozen voor de opleiding Communicatie (Reclame, Media en Design). Ik was eerst een beetje onzeker over wat de opleiding precies inhield, want ik wil heel graag de kant van de journalistiek op later. Maar deze opleiding is eigenlijk nog veel beter!
 
In het eerste en tweede jaar krijg je algemene vaardigheden aangeleerd die je als journalist moet hebben, je leert bijvoorbeeld een persevenement organiseren en een digitale krant maken... Aan het einde van het tweede jaar kies je een specialisatie, je kunt kiezen uit:
- Advertising, brand en design
- Mediaconcept en mediacontent
- Nieuws en redactie
- Reputatie en identiteit
 
Ik zou op dit moment kiezen voor de specialisatie Nieuws en Redactie, omdat dat het beste aansluit op Journalistiek, maar je weet het nooit. Misschien kies ik over een paar jaar wel voor Advertising, omdat ik me daar verder in wil verdiepen.
 
Aan het begin van het derde jaar doe je een twintig weken durende stage, je mag zelf kiezen waar je deze tijd gaat doorbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld bij een tijdschrift werken of (wat mij erg aantrekt) bij een blog! En in het vierde jaar werk je aan een afstudeeropdracht, zodat je kunt laten zien wat je hebt geleerd in de tijd dat je daar op school hebt gezeten!
 
Het lijkt me echt een hele leuke opleiding en de school leek me ook heel leuk! Ik had gelijk een fijn gevoel toen ik daar binnenkwam (ietwat te laat, het verkeer zat ontzettend tegen) en ik door één van de leiding daar naar het lokaal werd gebracht, ze was ontzettend aardig en vond het helemaal niet erg dat ik iets te laat was. Een meisje dat daar over de opleiding kwam vertellen, zei ook dat je in Rotterdam meer als een nummer wordt behandeld en dat in Den Haag alle leraren je kennen en je gewoon bij je naam genoemd wordt. Dat vind ik toch wel heel belangrijk, aangezien ik van een kleine basisschool naar een kleine middelbare school ben gegaan, zou de beste keuze voor mij zijn om ook naar een (enigszins) kleine vervolgopleiding te gaan!
 
Ik heb heel veel aan het proefstuderen gehad, dus als jij nog twijfelt over je vervolgopleiding kan ik het je zeker aanraden om ook te gaan proefstuderen of naar een meeloopdag te gaan!
 
Tussen welke opleidingen twijfel jij nog of ben je al klaar met school?

1 opmerking:

  1. Fijn dat het proefstuderen voor jouw de knoop heeft doorgehakt om een school te bepalen. Ik ben inmiddels afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Ik heb ook veel getwijfeld over welke school. In de buurt of toch verder weg. Tja de kwaliteit moet goed zijn. Dat was mijn priotiteit en daarna de afstand. Je kan altijd op kamers.
    Over de Hogeschool in Holland was een paar jaar geleden (2011) van alles in het nieuws.
    http://www.nu.nl/binnenland/3640571/kwaliteit-studies-inholland-weer-voldoende.html
    Ik was blij dat ik toen niet op die school zat, maar voor de Haagse Hogeschool had gekozen.

    BeantwoordenVerwijderen